Montering

 

Før oppstart

Med trappen sendes en pose hvor det ligger monteringsanvisning, vedlikeholds-veiledning, reparasjonslakk og ekstra knapper til trappen. Det er viktig å lese monteringsanvisningen, FØR trappen monteres. Feil på trappen som skyldes feil montering, er ikke dekket av garantien.

Skruer til å feste trappen til veggene følger ikke med.

God fornøyelse. Vi håper du får glede av din nye trapp.        

Samling af trappen

Før du går i gang, kontroller at alt er medleveret. Brug styklisten der er inden i tegningen.

Skulle der mod forventning mangle noget, kontakt da straks Trappefabrikken på Tlf. 76 98 23 35. Ved al henvendelse til fabrikken, SKAL vi altid bruge ordrenummeret, der står i nederste venstre hjørne på tegningen.

Bemærk at hvis trin og håndliste er lavet af enten jatoba, merbau eller thermo-ask skal træet forbores med et 4 mm bor inden delene skrues sammen. 

 1. Trinn 1
 2. Uttrinn
 3. Yttervange
 4. Innervange
 5. Håndlister
 6. Startstender
 7. Sluttstender
 8. Spiler
 9. Barnesikring
 10. Opptrinn
 11. Vannrett håndløper
 12. Slutstender (40 x 40 mm)
 13. Underløper
 14. Støttestender
 15. Dekkant
 16. Etasjehøyde
 17. Lofthøyde

Det er nødvendig åt være to til monteringen.

1. Start med en yttervange. Sett 5 x 70mm skruer i fra baksiden (fig. 1) og vend den med trinnsiden opp (fig. 2). Er det barnesikring, monteres det nå. (Se monteringsveiledning til barnesikring nederst). Legg en tynn stripe med silikon i nederste hjørne, hele veien rundt i trinn utfresingen.

Fig. 1
Fig. 2

2. Trinn settes i utfresningen og skyves helt tilbake til bakkanten. Skru nå trinnet fast fra undersiden.

Fig. 3
Fig. 4. Det er viktigt at trinnet er skjøvet tilbake i bakkanten.

3. Resten av trinnene monteres i yttervangen.

Fig. 5. Meget viktig, at det er 11 mm i fremspring på evt. hjørnetrinn på trappen.

4. Innervangen legges med trinnsiden opp og silikon påføres som ved yttervangen

Vangen vendes og legges ned over trinnene (fig. 6) og bankes på plass med en gummihammer. Husk å skyve trinnene helt tilbake til bakkanten. (5x70mm skruer)

Er trappen med tette opptrinn, settes de løse i, (er ikke illustrert) før man monterer innervangen (fig. 7). Støttrinn festes så med 5 x 40mm skruer.

Fig. 6.
Fig. 7.

5. Ved 90 gr og 180 gr trapper monterer man nå hjørnestolper og stendere. Husk silikon i utfresingene, ellers kan trappen komme til å knirke (fig. 8). Det skal brukes 6x90mm. skruer. Sjekk at alle skruer er på plass og at alle sammenføyninger er tette. Nå monteres alle skruer på hjørnestolper (fig. 9).

Fig. 8.
Fig. 9.
Fig. 10. Sluttstender (1) og hjørnestender (2)

6. Når løpene er sammensatt, kan man, hvis det er plass nok i trappehullet, sette sammen løpene i hele trappen (fig. 11). Ellers må man stikke øverste løp opp først, understøtte med lekter og deretter montere sammen løpene. Husk også silikon i utfresningene. Det brukes 5x80mm skruer.

Fig. 11.

7. Trappen senkes nå på plass og man setter forsiktig kiler fast mellom vanger og vegg (fig. 12) for å holde trappen fast og for å få den ønskede luft mellom vange og vegg. Uttrinnet skal passe med gulvet nede. Sjekk trinn 1 (fig. 13). Det er viktig at både trinn 1 samt uttrinnet er i vater.

Fig. 12.
Fig. 13.

8. Huller til å feste trappen i veggen er ikke forboret fra fabrikken, da vi ikke har mulighet til å vite  hvor underlaget er best. Skruer samt plugger til montering i vegg er ikke inklusive.

Før trappen festes til veggen,forbores med Ø5mm bor (fig. 14), deretter forsenker man Ø5 hullet med et 12mm bor. Dybden på forsenkningen skal være ca. 15mm. Ettermonter dekkpropper i alle forsenkede hull.

Fig. 14.

Monteringsveiledning vannrett rekkverk

Vannrett rekkverk leveres i  faste lengder og med fast spileavstand på 120 mm. Til hvert vannrett rekkverk medfølger det en slutstender på 40x40x1400 til avslutning.

750 mm, 1250 mm, 1800 mm, 2500 mm

Ved lengder over 2500 mm, bør det monteres en støttestender som sidemonteres til dekkekanten.

82x82x1200. Se figur 15 og 16.

Fig. 15.

Barneport kan leveres. Monteres med 40x40 stolpe til vegg. Div. Beslag medfølger (fig. 16).

Fig. 16.

Monteringsveiledning barnesikring

Barnesikringer er alltid enklest å montere på trinnene før trappen settes sammen. Start med å forbore barnesikringene med en 6 mm bor (fig. 17). Deretter monteres de på undersiden av forkanten på trinnene med 5 x 60mm skruer. De skal monteres 40 mm fra forkanten. Barnesikringene skal sentreres sidelengs. 

Vær MEGET oppmerksom på å få vent trinnet riktig før montering av barnesikringen.

Fig. 17.